LogoSVH2014b

Nieuw op de site

AW-Logo-DEF-Zwart p2

De Bunkerdag op 9 juni 2018 was een mooi succes voor onze stichting.

Met bijna 400 bezoekers hebben we het lekker druk gehad. Om 10:00 uur waren zes van onze vrijwilligers paraat om bezoekers te ontvangen. Dat moment was niets te vroeg want al snel werd het gezellig druk.

20180609 110410 klein

Deze foto toont de ingang van de 612 met de aangebouwde Tobruk. Voor kinderen heel spannend om zelf in te klimmen, uiteraard onder verantwoording van begeleiders.

In de 612 kon men diverse foto's van Hellevoetsluis tijdens de Tweede Wereldoorlog zien. Foto's veelal gemaakt door Duitse soldaten. Ook kon er geluisterd worden naar audio fragmenten van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Bewoners van Hellevoetsluis die de oorlog bewust hebben meegemaakt.

De tour: "Sporen van de Tweede Wereldoorlog" werd ook door velen gewaardeerd. Bijna elk uur was de tour volgeboekt. Een gids nam de mensen mee door de vesting van Hellevoetsluis die tijdens de oorlog als Stützpunkt XXVIII bekend stond. Op diverse punten werd het verhaal verteld over gebeurtenissen of bouwsels uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook Engelse en Duitse bezoekers hebben meegelopen in deze rondleiding20180609 113203 klein

Evaluatie

Mocht u hebben deelgenomen aan de Bunkerdag, dan is het voor de landelijke organisatie fijn als u een evaluatieformulier invult. U kunt dit formulier hier vinden en invullen. Hiermee kan weer verder gebouwd worden aan de 2019 editie van Bunkerdag.


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken