Donderdag 15 maart 2018

Honderd jaar geleden woedde de Eerste Wereldoorlog. Vele miljoenen mensen vonden de dood. Hoe een oorlog kan ontstaan is vaak moeilijk te bepalen. Op deze avond gaat Arjen Diepenhorst daar niet heel diep op in. Wel zal hij vertellen en laten zien wat deze eerste mondiale oorlog voor gevolgen had.
Nieuw oorlogstuig werd ontwikkeld met soms zeer wrede gevolgen. Zo kwam de eerste tank ten tonele, overigens zonder niet al te veel succes. Op een heel ander moment werd er samen feest gevierd. Een oorlog met grote contrasten.

Vele landen namen deel. Vele mannen romantiseerden deze oorlog en melden zich vol enthousiasme aan als vrijwilliger. Hoe erg de ontberingen zouden worden konden ze niet vermoeden. Uiteraard waren er veel meer gevolgen, waarbij troepen zonder pardon de dood in werden gedreven.

Eerste wereldoorlog

Nederland bleef neutraal, maar dat betekende niet dat we in Nederland niets van deze oorlog merkte. Integendeel, ons land had zwaar te lijden onder het geweld. Niet direct maar zeker wel indirect. Het hele land werd gemobiliseerd met de hoop neutraal te kunnen blijven. 
Wilt u meer weten over dit mondiale conflict, dan kunt u zich voor deze lezing aanmelden.

De lezing wordt gehouden in Hellevoetsluis. Deze avond begint om 19:30 en zal ongeveer tot 21:30 uur duren. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Hiervoor krijgt u naast de lezing een kopje koffie of thee. Donateurs betalen de helft.

Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u nog meer informatie 

 Aanmelden


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken