Op zondag 2 juli wordt alweer de vierde rondleiding over het militaire erfgoed van Hellevoetsluis georganiseerd. Op deze zondag kunt u onder leiding van een gids een wandeling maken over de kustbatterij. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. 

Tijdens deze rondleiding hoort u waarom in Hellevoetsluis deze grote kustbatterij is gebouwd, en vertellen wij wat de functie was van de vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis.

Uiteraard zullen we ook uitleg geven over het grote gereconstrueerde kanon. Een element op de kustbatterij waar we zeer trots op zijn. Het is het enige exemplaar dat op zijn originele locatie te zien is.
Ook dalen we af in de caponnière, gebouwd voor de flank verdediging met twee kanonkazematten.

Een kijkje in de kazerne Haerlem kan natuurlijk niet over geslagen worden. Hier vonden de kustartilleristen hun onderdak. Een kijkje in een van de kelders van de kazerne is sedert dit seizoen een kers op de taart vanwege de nieuwe inrichting die het soldtenleven toont tijdens de Eerste Wereldoorlog. De oorlog waarbij Nederland neutraal bleef, maar waarbij wel het leger in opperste staat van paraatheid werd gebracht gedurende alle vier de oorlogsjaren.

Rondleiding

De kosten voor een rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.

De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor deelname hier een formulier invullen. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Heeft u geen beschikking over internet dan kunt u ook telefonisch reserveren op nummer:  06 31 25 49 09.

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 uur voor de start van de rondleiding.
Na opgave ontvangt u nadere informatie.

Op zondag 5 augustus is de volgende maandelijkse rondleiding van 2017 en ook daar kunt u zich alvast voor inschrijven.

Openingstijden

De maandelijkse rondleidingen starten weer, elke eerste zondag van de maand, vanaf april 2016.


Tijdens de maanden juli en augustus, elke zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.


Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken