Vestingccode

Op zaterdag 17 juni wordt Vestingcode 2017 georganiseerd.

Op deze middag (van 13:00 tot 17:00 uur) kunt u gratis allerlei optredens bekijken op bjizondere plekken. Het hele programma en de locaties vind u hier, of ga naar de web-app.

Tijdens Vestingcode Hellevoetsluis zijn wij geopend en kunt u onze bezoekersruimte bekijken waar u in verschillende tijdperioden de ontwikkeling van Hellevoetsluis als vesting kunt zien.

Tevens is er een mogelijkheid om een QR code speurtocht te doen. U heeft hiervoor een smartphone met toegang tot internet nodig.

Ook hebben we voor kinderen onder begeleiding van ouders een fotospeurtocht.

We bieden op deze middag korte rondleidingen aan die regelmatig bij aanbod zullen starten.
De korte rondleiding duren maximaal een half uur en brengt u in de kazerne, in de caponnière en bij het kanon 24 IJzer.

Deze korte rondleidingen kunt u zien als even proeven aan het rijke militaire erfgoed van Hellevoetsluis.

Kazerne

In de kazerne hebben we sinds dit seizoen een heuse soldatenkamer ingericht waar u kunt zien hoe het soldatenleven eruit zag tijdens de mobilisatie gedurende de Eerste Wereldoorlog. Ondanks het feit dat we als Nederland neutraal zijn gebleven had de mobilisatie veel invloed op het dagelijkse leven, ook zeker in Hellevoetsluis.

Caponnière

De caponnière is een Nederlandse kazemat die tegelijkertijd met de kazeren in 1880 is gebouwd. In deze caponnière zullen we u uitleggen wat de functie was van dit verdedigingsobject. Tevens kunt u daar voorwerpen bekijken die zijn gevonden gedurende de restauratie van de hele kustbatterij die van 2010 tot en met 2012 is uitgevoerd.

Kanon 24 IJzer

Het kanon van 24 IJzer staat in de openbare ruimte en kunt u dus ten allen tijde bekijken, maar met uitleg zult u begrijpen hoe dit kanon werkte, wat het bereik was, de bediening etc. In deze rondleiding lopen we naar het kanon en vertellen we u over dit vestinggeschut.

 

Openingstijden

De maandelijkse rondleidingen starten weer, elke eerste zondag van de maand, vanaf april 2016.


Tijdens de maanden juli en augustus, elke zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.


Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken