LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuwsAW-Logo-DEF-Zwart p2

 

In de Kazerne Haerlem, een gebouw uit 1881, werden tijdens de laatste restauratie uit 2012 twee ruimtes speciaal voor de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis voorzien.

Ruimte001

De grootste, de ontvangstruimte van FRONT TAAL, is gesitueerd op de begaande grond in het zuidelijke gedeelte van de Kazerne Haerlem aan het Plein Fort Haerlem te Hellevoetsluis.

Hier kunnen wij op een unieke manier onze bezoekers ontvangen, lezingen en bijeenkomsten geven en ook onze eigen gespreksmomenten organiseren.

Naast de normale inrichting met tafels, stoelen en banken en een kleine counter is de ontvangstruimte ook voorzien met moderne communicatiemiddelen. Er kunnen video’s en elektronische presentaties worden getoond. Ook bestaat hier voor ons de mogelijkheid speciale boekwerken, kalenders, folders en flyers te presenteren en te verkopen.

Ruimte002

Middelpunt van de ruimte zijn de grote lichtbakken gesitueerd aan de langste muur, die bij elkaar in een uitstekende overzicht de ontwikkeling van de havenvesting en de verdedigingswerken door de eeuwen heen laten zien. Door middel van oude documenten, plattegronden, foto’s en tekeningen, die allen chronologisch gerangschikt zijn, krijgt de bezoeker een volledig beeld.

In de kleine nevenruimte is de keuken en de opslag van de stichting ondergebracht. Het geheel wordt afgerond met een garderobe en WC.

Op wens kan de bezoeker koffie, thee, frisdranken en kleine versnaperingen kopen.

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken