HIT

HIT Hellevoetsluis organiseert diverse activiteiten in de Vesting van Hellevoetsluis en direct daar omheen. Ook bieden zij arrangementen aan. Arrangementen waarbij wij direct meewerken worden op deze plek getoond.
Voor algemene informatie over HIT Hellevoetsluis klikt u op het logo.
Hieronder kunt een keuze maken tussen de arrangementen, via deze link kunt u meerder arrangementen zien.

Rondje happen met Jan Blanken

Rondje happen met Jan Blanken.

Als in een oester liggen de parels van Hellevoetsluis, warm omarmdjanblanken door de verdedigingswerken. Lopend over de wallen gaat u terug in de tijd. De bulderende kanonnen, soldaten turend over het water op zoek naar vijandige schepen. Jan Blanken bouwde in deze roerige tijd een droogdok naar Frans voorbeeld voor de bouw en het onderhoud van de marineschepen. Vandaag gaan we happen en stappen met Jan Blanken en komen van alles over hem te weten.

Inbegrepen:  

* Let op: drankjes voor eigen rekening

Tijdschema:
Start om 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Voor meer informatie klik hier, u komt dan op de website van HITHellevoetsluis in oorlogstijd

Hellevoetsluis in oorlogstijd.

stadsmuseum-5

Nadat u bent aangekomen krijgt u een geurig kopje koffie met ovenverse lekkernij bij het Stadsmuseum Hellevoetsluis waar een expositie is ingericht over de Duitse bezetting en ‘Hellevoetsluis 70 jaar vrij’.Op de bovenverdieping van het uit 1786 daterende Grootmagazijn van de marinewerf is een verborgen schat aan informatie te vinden over de historie van Hellevoetsluis en kunt u op uw gemak even rondneuzen. Na de koffie gaat u op ontdekkingstocht. Wandelend door de Vesting komt de geschiedenis tot leven. Kijk met oog voor details en luister naar de verhalen over de oorlogsjaren van Hellevoetsluis. Diverse sporen zijn nog aanwezig maar zonder aanwijzing niet altijd herkenbaar. We wandelen o.a. naar kazerne Haerlem, waar de soldaten verbleven die gelegerd waren in Hellevoetsluis, tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. Lopend over de verdedigingswerken krijgt men een indruk van de grote vestingbouwkundige werken die door de bezetter zijn gebruikt bij aanleg van de Atlantik Wall.

Na de boeiende rondwandeling kunt u nog even nagenieten en proeven van een luxe drie gangenlunch bij restaurant de Admiraal (optioneel).

Inbegrepen:

  • Koffie met gebak
  • Entree Stadsmuseum Hellevoetsluis
  • Een tocht door de Vesting langs herinneringen aan de oorlog door gidsen van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis
  • Luxe driegangenlunch (arrangement met lunch 29,95)

* Let op: drankjes bij de lunch zijn voor eigen rekening.

Tijdschema:
Start om 10.00 uur.

Voor meer informatie klik hier, u komt dan op de website van HIT.

Kanons en Kanonnen

Kanons en kanonnen.

kannonierskanonDe kanonnier kent de gevaren als geen ander en hij beschikt over stalen zenuwen! Het kruit staat klaar om de saluutschoten voor binnenkomende schepen af te vuren…Na ontvangst met een kopje koffie krijgt u een presentatie en professionele uitleg van een echte kanonnier. Na dit inkijkje gaat u op ontdekkingstocht met een gids van de stichting verdedigingswerken.Lopend door de vesting komt u in Hellevoetsluis meerdere kanonnen tegen. Voor het stadsmuseum, bij de verdedigingswerken en op het havenhoofd tegenover de vuurtoren. Hier staan twee voorlaadkanonnen op houten scheepsaffuiten, dit zijn de houten onderstellen waarop het kanon staat. We wandelen met een gids van de verdedigingswerken langs de kanonnen en lopen naar de kop van de haven (Zuidfront) voor het klapstuk op deze middag…Onder het toeziend oog van de kanonnier wordt het kanon afgeschoten!

Inclusief:

• Koffie Kazerne Haerlem
• Uitleg kanonniers
• Wandeltocht langs kanons en kanonnen
• Kanonschieten

Start 12.00 uur vanaf kazerne Haerlem

Prijs € 9,95
Ervaar het leven van een kanonnier!
Kanonniers Hellevoetsluis

Voor meer informatie klik hier, u komt dan op de website van HIT.

Openingstijden

De maandelijkse rondleidingen starten weer, elke eerste zondag van de maand, vanaf april 2017.


Tijdens de maanden juli en augustus, elke zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.


Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken