LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Speurtocht op de wallen, HELAAS IS DEZE VOLGEBOEKT.

Op zondagmiddag 9 mei 2021 gaan we weer verder met onze activiteiten in 2021. En uiteraard Coronaproof. Het aantal mensen dat mee kan doen is beperkt.

Wat gaan we doen?

Gezinnen met kinderen kunnen meedoen met een leuke fotospeurtocht over de wallen achter fort Haerlem. Onze bezoekersruimte zal fungeren als een soort loket. Men kan dus niet naar binnen, maar bij deur de materialen voor de speurtocht afhalen. Op de verdedigingswerken zal een gids van onze stichting nog het e.e.a. kunnen uitleggen aan de deelnemers. Want een speurtocht is leuk, maar het is nog leuker als je er ook iets van opsteekt. We gaan dus zeker proberen om kinderen met meer kennis te laten gaan dan dat ze komen.

Kinderen gaan in groepjes met hun ouders of begeleiders op zoek naar diverse objecten aan de hand van foto's. Bij die objecten zijn foto's verstopt met een letter.
Het zijn dus mensen/gezinnen die allen op hetzelfde adres wonen en dus prima met elkaar op pad kunnen.
Als alle letters gevonden zijn komt men terug naar de kazerne waar ze de gevonden letters in een puzzel kunnen verwerken.

Speuren over de wallen en ook nog wat kennis opdoen van dit bijzondere militaire erfgoed, wie wil dat niet?

Door de Corona maatregelen dient er vooraf te worden ingeschreven. Elk half uur kunnen er groepjes starten. De eerste mogelijkheid is om 13:30 uur. Elk half uur is er een volgende mogelijkhied om te starten. Er is niet veel plek, dus reageer snel als u ook wilt speuren over de wallen van Hellevoetsluis.

Inschrijving is per gezin (mensen dus van één en hetzelfde adres). Deelnemen kan pas als u daarvoor de bevestiging van ons ontvangen heeft.
De kosten bedragen € 2,50 per kind. De kosten dienen vooraf te worden betaald. Wij informeren u daarover als wij uw deelname kunnen bevestigen.
Naast de speurtocht krijgen de deelnemende kinderen ook nog een kleine versnapering. Voor ouders/begeleiders is er koffie of thee to go te koop.

Aanmelden


 

Wat een prachtig bericht in het AD!

Mooi als het werk zo gewaardeerd wordt. Ondanks de lastige tijd tijdens deze pandemie proberen we de moed erin te houden en toch activiteiten aan te bieden.
Zo hebben we op zondag 5 april speurtochten aangeboden voor gezinnen met kinderen. Dit was een succes en dit zullen we dus zeker gaan herhalen.

2021 04 09 Efforts prijs


 

In deze Corona tijd kunnen we als vrijwilligers organisatie ook niet bij elkaar komen en dat is natuurlijk jammer. Andere jaren zijn we in de winter actief door kennis te delen onder elkaar als vrijwilligers. Voor elke avond wordt dan door één van de vrijwilligers een onderwerp voorbereid en gepresenteerd. Op die avond luisteren en discussieren we dan over het onderwerp. Dit zijn altijd plezierige avonden. Ook nieuws van het bestuur van vrijwilligers wordt gedeeld. Heeft er iemand iets gelezen of heeft een ander een militair historische plaats of museum bezocht, dan wordt ook dat gedeeld.
Nu dat nu niet kan zullen we binnenkort online via video vergaderen kennis gaan delen. Dat is natuurlijk heel anders, maar op deze wijze hopen we toch elkaar te spreken en in ieder geval weer wat kennis op te doen.

Door de beperkingen kunnen we ook onze donateurs weinig bieden, maar ook zij kunnen deelnemen aan deze online kennis deling.

Mocht u geinteresseeerd zijn om ook vrijwilliger te worden bij onze organisatie dan kunt u contact opnemen door een e-mail bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of u kunt bellen met 06 - 312 54 909.


 

Update

30-11-2020: Op dit moment is de situatie nog niet zover veranderd dat we weer activiteiten kunnen organiseren.

De huidige situatie rondom het Corona virus is voor ons de aanleiding om alle activiteiten voor de komende weken te staken. Wij vinden dat natuurlijk jammer, maar de veiligheid van onze bezoekers maar zeker ook van onze vrijwilligers staat bovenaan.

Zodra de situatie het weer toelaat zullen wij onze activiteiten weer op pakken. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klikken om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Een e-mail adres is daarvoor voldoende.

En ondertussen...........
Verdedig uzelf tegen Corona!

 


 

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken