Op zaterdag 19 mei 2018 zal voor de achtste maal Voorne in stelling worden georganiseerd.
Op deze dag zal het militair erfgoed van Voorne in de schijnwerpers worden gezet. Van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn er op Voorne diverse activiteiten te beleven.

Voor deze activiteit is er een apart pagina gemaakt die hier te vinden is.

Op deze pagina zullen nog updates van deze dag worden verwerkt.Voorne in stelling

Rondleidseizoen 2018 is gestart

We zijn dus weer gestart met het seizoen van 2018. De caponnière is weer leeggepompt. In totaal hebben we daar ongeveer 50 m3 water uit gepompt. De mijn staat weer op z'n plek in de machinekamer. De Gardner staat in de tweede kanonkazemat. De objecten op de kustbatterij zijn gecheckt, sloten gesmeerd en scharnieren ingespoten. Kortom wij zijn er klaar voor. Niet dat we stil gezeten hebben. Wie ons volgt heeft kunnen constateren dat we afgelopen winter diverse activiteiten hebben georganiseerd.
Het begin van 2018 was gelijk goed. Met Pasen was ook de paaspuzzelspeurtocht. Hierbij hebben we naast de rondleiding met 16 personen, 90 bezoekers ontvangen. De paaspuzzelspeurtocht zorgde voor 160 deelnemers die op zoek gingen naar de verstopte letters op eieren. Deze zoektocht leverde een slagzin op: "Speuren in het heden, contact met het verleden".

Totaal mochten we dus tijdens Pasen 266 personen ontvangen en dat is een heel mooi aantal.

Rondleiding april

De overige activiteiten kunt u vinden op onze pagina activiteiten kalender. De eerste is de Vleermuis excursie op 21 april 2018. Zier hiervoor het aparte nieuwsitem.

En dit is géén 1 april grap. Op elke eerste zondag van de maand van april tot en met oktober verzorgen wij rondleidingen over de kustbatterij. Dus ook op deze zondag kunt mee met een rondleiding met een gids.
Al vele honderden mensen hebben dit militair erfgoed bekeken en zij waren het er allemaal over eens dat hier bijzondere dingen te zien zijn. Zonder gids komen de details niet tot leven en blijft veel verborgen.

Schrijf u in en loop eens mee over de kustbatterij van Hellevoetsluis. We starten om 13:00 uur en na het aanmelden ontvangt u nadere informatie. De kosten  zijn € 3,00 per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen de helft en donateurs ook.

Kazerne

Op bijgaande foto ziet u de kazerne Haerlem met gemobiliseerde soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier vind u onze bezoekersruimte. Hier is ook een soldatenkamer ingericht zoals die er in zo rond 1910 uitgezien kan hebben. Uiteraard maakt dit onderdeel uit van de rondleiding.

Aanmelden

Donderdag 15 maart 2018

Honderd jaar geleden woedde de Eerste Wereldoorlog. Vele miljoenen mensen vonden de dood. Hoe een oorlog kan ontstaan is vaak moeilijk te bepalen. Op deze avond gaat Arjen Diepenhorst daar niet heel diep op in. Wel zal hij vertellen en laten zien wat deze eerste mondiale oorlog voor gevolgen had.
Nieuw oorlogstuig werd ontwikkeld met soms zeer wrede gevolgen. Zo kwam de eerste tank ten tonele, overigens zonder niet al te veel succes. Op een heel ander moment werd er samen feest gevierd. Een oorlog met grote contrasten.

Vele landen namen deel. Vele mannen romantiseerden deze oorlog en melden zich vol enthousiasme aan als vrijwilliger. Hoe erg de ontberingen zouden worden konden ze niet vermoeden. Uiteraard waren er veel meer gevolgen, waarbij troepen zonder pardon de dood in werden gedreven.

Eerste wereldoorlog

Nederland bleef neutraal, maar dat betekende niet dat we in Nederland niets van deze oorlog merkte. Integendeel, ons land had zwaar te lijden onder het geweld. Niet direct maar zeker wel indirect. Het hele land werd gemobiliseerd met de hoop neutraal te kunnen blijven. 
Wilt u meer weten over dit mondiale conflict, dan kunt u zich voor deze lezing aanmelden.

De lezing wordt gehouden in Hellevoetsluis. Deze avond begint om 19:30 en zal ongeveer tot 21:30 uur duren. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Hiervoor krijgt u naast de lezing een kopje koffie of thee. Donateurs betalen de helft.

Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u nog meer informatie 

 Aanmelden


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken